Почесне консульство у Сєвєродонецьку

Нещодавно у місті Сєвєродонецьку розпочав свою роботу Почесний консул Литовської Республіки Робертас Габулас. Відтепер голова фонду «Корона князів Острозьких» пан Габулас поєднуватиме благодійницьку діяльність із консульськими функціями в Луганській області.

До нових офіційних повноважень Почесного консула входитиме надання підтримки громадянам, які перебувають на території округу та потребують консультування й консульської допомоги. Пан Габулас намагатиметься досягти дипломатичного  врегулювання кризи в регіоні і направить свої зусилля на укріплення зв’язків між Литвою і Луганщиною в різних сферах діяльності.

Зазначимо, як меценат, що займається важливими культурними програмами в Україні та Литві, пан Габулас є активним учасником волонтерського руху. В умовах затяжної російської агресії та карантинних заходів він кілька років поспіль, у тісній співпраці з Посольством Литви в Україні, вирішує гострі гуманітарні проблеми Луганської області, допомагаючи військовим в зоні ООС, а також опікуючись мережею медичних і соціальних закладів.

У фокусі постійної уваги мецената, а тепер і Почесного консула, – підтримка дітей. Робертас Габулас  з турботою опікується дітлахами, чиї батьки загинули або отримали поранення у зоні ООС, а також регулярно надає адресну допомогу вихованцям навчальних закладів цього неспокійного регіону. Днями Почесний консул, у супроводі заступника губернатора Луганської області Катериною Безгинською, завітав до Гірської обласної спеціальної школи, з якою продовжується дружнє спілкування.

   

Пан Габулас, знаючи нагальні потреби закладу, бере активну участь у покращенні його матеріально-технічної бази, а також цікавиться життям вихованців. Він забезпечує своїх підопічних  необхідними для навчання й комфортного проживання обладнанням та офісною технікою.

Наявність офіційного представництва у Сєвєродонецьку відкриє додаткові можливості для динамічної міжнародної співпраці і стане ще одним важливим кроком для укріплення литовських інтересів на Сході України. З нетерпінням чекатимемо на офіційне відкриття Почесного консульства у Сєвєродонецьку.

Олена Науменко