Міжнародний проект «Острог FORUM 2017: Національна безпека України».

         15 грудня в історичному Острозі стартував міжнародний проект «Острог FORUM 2017: Національна безпека України». Захід був ініційований та організований Посольством  Литовської Республіки, що продовжує активно виконувати в нашій країні функції контактного Посольства НАТО. Нещодавно у Вільнюсі Україна та Литва підтвердили загальну позицію щодо розвитку своїх міждержавних відношень на стратегічному рівні. Для незалежної  і демократичної  України таким важливим напрямком та пріоритетним національним інтересом у сфері зовнішньополітичної діяльності є партнерство із НАТО,  – про це  наголошувалось  в Острозі під час  проведення україно-польсько-литовського засідання.

На базі Національного університету «Острозька академія» відбувся форум, який присвячений  питанням євроатлантичної безпеки. У його роботі взяли участь Посол  Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, посол Республіки Польща Ян Пєкло, ректор університету «Острозька академія» Ігор Пасічник, співробітники посольств та державні посадовці Рівненщини.

Серед запрошених гостей був і голова Фонду «Корона князів Острозьких» Робертас Габуласфонд якого активно співпрацює із провідним навчальним закладом та його науковцями.

На фото: голова Фонду «Корона князів Острозьких» Робертас Габулас та перший проректор з навчально-наукової роботи, доктор філософських наук, професор Острозької академії  Петро Кралюк.  

Основні питання, що піднімались на трьохсторонньому засіданні, були присвячені національній безпеці України в контексті партнерських україно-польсько-литовських відношень. У виступах говорилось про важливість солідарності  із Альянсом та необхідність забезпечити Україну, що йде шляхом  широкомасштабних реформ,  гарантованою допомогою.

Дружні сусіди щиро вболівають за нашу країну і надають їй всіляку підтримку у вирішенні болючих проблем. Адже  нас єднає спільна історія, чільне місце в якій посідає славний рід Острозьких.

 

Олена Науменко