Візит мецената Робертаса Габуласа до штабу Союза стрільців Литви (Каунас)

В умовах повномасштабної війни в Україні голова фонду «Корона князів Острозьких», Почесний консул Литовської Республіки в Україні Робертас Габулас продовжує  активно співпрацювати з військовими та громадськими організаціями, як  в Україні, так і в Литві. Меценат, який донедавна опікувався здебільшого культурними проектами, наразі більш сконцентрований на волонтерській роботі, підтримуючи військових ЗСУ, а також надаючи допомогу дитбудинкам, школам та реабілітаційним центрам. За сприяння пана Габуласа в Україні створена окрема волонтерська організація, яка корегуватиме гуманітарну допомогу від литовських благодійників, що допоможе зробити адресну підтримку більш ефективною.

Нещодавно,  разом з представниками групи цивільно-військового співробітництва 30 окремої механізованої бригади імені князя Острозького та військовим капеланом Сергієм Дмитрієвим, меценат відвідав штаб Союзу Стрільців Литви у місті Каунасі. Опікуючись вже кілька років 30 омбр, він віднедавна став членом  Союзу стрілків Литви, і зараз  сприяє налагодженню тісної співпраці між двома військовими організаціями.

          Українська делегація у Каунасі провела зустріч  з полковником Альбертасом Дапкусом, його заступником Жидрунасом Шадаускасом та командуванням загону молодих стрілків Литви. Сторонами були обговорені подальші кроки співробітництва у військовій підготовці та визначені шляхи для задоволення потреб українських військових в умовах війни.

…Днями Робертас Габулас завітав ще до спеціалізованого навчально-реабілітаційного центру «Гармонія» у Бориславі Дрогобицького району на Львівщині. Під час війни тут перебувають діти, які потребують особливої уваги. Пан Габулас взяв на себе зобов’язання піклуватися про дітлахів, всіляко сприяти їхньому добробуту та моральному спокою. Візит мецената став для вихованців центру справжньою несподіванкою  і приємним сюрпризом. Дітям були подаровані солодощі, побутові речі та теплі обійми.