Благодійна допомога закладам Луганщини

Пандемія коронвірусу COVID-19 стала великим викликом  для усього світу і ,зокрема,  для України.  Зараз, як ніколи, найбільший акцент залишається  на проблемах захисту малозахищених верств населення, а також на забезпеченні основних потреб медичних  та  геріатричних закладів. Лікарням та будинкам-інтернатам для осіб з інвалідністю й людей похилого віку,  що знаходяться на режимі «повної ізоляції», вкрай важко самостійно впоратись із гострими проблемами сьогодення, –  вони потребують негайної допомоги суспільства, особливої  турботи й захисту. Вагому підтримку  надають меценати та волонтери, які, взаємодіючи з державними організаціями, забезпечують своїх  підопічних ліками, продуктовими наборами та всім необхідним для запобігання поширенню COVID-19.

… Регулярну волонтерську допомогу Луганському регіону надає голова Благодійного фонду «Корона князів Острозьких» підприємець й меценат Робертас Габулас. Як учасник багатьох  українсько-литовських програм, направлених на підтримку  військових  та цивільних на сході України, людина з великим серцем, він в умовах карантинних заходів продовжує займатися вирішенням гострих гуманітарних проблем й опікується мережею медичних та соціальних закладів.

Так, у якості гуманітарної  допомоги, меценат надав суттєву фінансову підтримку трьом  медичним установам Луганщини: КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня», КНП  «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня» та КНП «Старобільське районне територіальне медичне обєднання».  На кошти пана Габуласа було придбане важливе медичне обладнання  (венозний сканер), а також засоби індивідуального захисту для медичних працівників та дезінфікуючі розчини.

Зусилля мецената спрямовані також і на підтримку людей літнього віку. На прохання Троїцького обласного будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів (селище Троїцьке на Луганщині), ТОВ «Сучасні технології доріг», директором якого є пан Габулас, надало закладу суттєву фінансову допомогу. Для життєдіяльності інтернату під час карантину було закуплено першочергові багатофункціональні пристрої та побутова техніка, що необхідні для безперебійного функціонування установи.

Департамент охорони здоров’я Луганської обласної  військово-цивільної адміністрації та адміністрація Троїцького обласного будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів висловлюють  щиру вдячність ТОВ «Сучасні технології доріг» і особисто його директору пану Габуласу за надану благодійну допомогу, увагу до гуманітарних проблем регіону, милосердя й турботу про самотніх людей і людей з інвалідністю.