Національний молитовний сніданок із Президентом Литви Гітанасом Науседою

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Молитва у житті народу» – така тема була обрана для ХІХ Національного молитовного сніданку, що відбувся 6 грудня у Вільнюсі. Щорічний духовно-моральний захід цього року проходив у Президентському палаці за ініціативи Президента Литовської Республіки Гітанаса Науседи та першої леді Діани Науседієне.

На урочисту подію було запрошено більше 100 гостей з усієї Литви та закордону. Політичні, громадські, культурні й релігійні діячі, міністри й дипломати, представники бізнес структур та журналісти зібралися напередодні Різдва, щоб помолитися разом за процвітання Литви та послухати свідчення людей, у житті яких, завдяки вірі, відбулися великі зміни.

Серед високих гостей на заході були присутні екс-президент Литви Валдас Адамкус, спікер Сейму Вікторас Пранцкетіс, настоятель храму Пресвятої Трійці УГКЦ у Вільнюсі о. Вінкентій Пелих та інші.

Молитовний сніданок відкрився молитвою кардинала Сігітаса Тамкевічуса, після чого Президент Литовської Республіки Гітанас Науседа привітав гостей, зазначивши, що спільна молитва, як надзвичайно важлива духовна практика, сприяє об’єднанню нації і захищає суспільство від усілякого негативу.

У сніданку з молитвою  брав участь і голова Благодійного фонду «Корона князів Острозьких» Робертас Габулас. Відомий меценат, який підтримував новообраного Президента на цьогорічних виборах, з великим ентузіазмом  приєднався до важливого національного заходу.

Робертас Габулас подякував  президентському подружжю за запрошення й високу довіру, зауваживши, що  спілкування такого формату  не тільки об’єднує суспільство, але й надихає, з молитвою у серці, на гідні вчинки, відкриває людські серця для добрих справ і надає віру у найкраще майбутнє. Користуючись нагодою, він висловив  слова щирої вдячності Президентові за підтримку, яку Литва надає його фонду для здійснення спільних культурно-історичних проектів, і побажав, щоб Божа благодать завжди була щирою для литовського народу.

Олена Науменко