Офіційне відкриття Почесного консульства у м. Сєвєродонецьку на Луганщині

30 квітня  відбулось офіційне відкриття ще одного Почесного консульства Литовської Республіки в Україні. Почесним консулом у місті Сєвєродонецьку Луганської області став відомий підприємець, меценат, голова благодійного фонду «Корона князів Острозьких» Робертас Габулас.

В церемонії відкриття нового консульського офісу брали участь Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас, очільник Луганщини  Сергій Гайдай, начальник штабу – перший заступник командувача ООС Володимир Кидань, керівник  Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк та інші почесні гості.

Відкриваючи урочистий захід, Посол Литви Вальдемарас Сарапінас представив громадськості новопризначеного Почесного консула. Він зазначив, що Робертас Габулас – це особлива, з великої літери людина для Литви і  України, яка, без сумніву, зробить на новій посаді  ще більше для досягнення ефективного співробітництва між двома дружніми країнами.

У своїх  промовах інші учасники заходу  висловили подяку Литві, яка в умовах відкритої російської агресії відкрила на Луганщині перше дипломатичне представництво. Як зазначив керівник  Сєвєродонецької  міської територіальної громади Олександр  Стрюк, відкриття консульства є знаковою подією для регіону, яка стане поштовхом для подальшого розвитку взаємовигідних відносин в торгово-економічній, соціальній, культурній  співпраці та  укріпленні міжрегіональних зв’язків.

Офіційне відкриття Почесного консульства в Сєвєродонецьку завершилось символічним перерізом зеленої стрічки.

…Щиро бажаємо Почесному консулу Робертасу Габуласу успіхів на новій відповідальній посаді, конструктивної роботи й невичерпних сил! Переконані, що завдяки його активній багаторічній діяльності в різних сферах, високій  цілеспрямованості й твердій громадянській позиції українсько-литовські контакти будуть все більше зміцнюватись, а громадяни Литви у Східній Україні відчують себе у захисті.