Підписання Меморандуму про співпрацю між фондом «Корона князів  Острозьких» та Вільнюською Торгово-промисловою і ремісничою палатою.  

Останнім часом двосторонні українсько-литовські відносини досягли високого рівня довіри та позитивної взаємодії. Про це свідчить успішна діяльність благодійного фонду «Корона князів Острозьких», головою  якого є меценат та підприємець Робертас Габулас. В рамках своєї програми фонд співпрацює із різними державними установами та неурядовими організаціями як в Україні, так і в Литві. Фонд активно розвиває та постійно розширює формати стратегічного партнерства, знаходячи нові ресурси та інвестиції, необхідні для належної реалізації важливих культурних проектів, що є спільними для обох країн.

Так, 26 жовтня цього року,  в столиці Литви відбулась офіційна церемонія відкриття нового офісу найбільшої в країні Вільнюської торгово-промислової і ремісничої палати (ВТПРП). Значуща подія зібрала численних гостей – представників провідних бізнес-спільнот (українську делегацію очолив президент УСПП Анатолій Кінах), депутатів  литовського Сеймасу, політиків, дипломатів. В яскравій церемонії  відкриття нового офісу взяли участь Посол України в Литовській Республіці Володимир Яценківський та голова українсько-литовського фонду «Корона князів Острозьких»  Робертас Габулас.

З нагоди цієї урочистої події відбулась ділова зустріч Робертаса Габуласа із президентом ВТПРП Сігітасом Леонавічюсом. Сторони обговорили питання, спрямовані на створення сприятливих умов у реалізації  культурно-мистецьких заходів фонду, що за домовленістю сторін визначено проводити в технічно оснащених приміщеннях торгової палати. Відбувся також обмін думками стосовно перспектив подальшої роботи над суспільно значимими українсько-литовськими проектами, якими опікується фонд та можливості залучення додаткових ресурсів в ініціативи фонду.

Підсумком  зустрічі стало підписання Меморандуму про співпрацю між фондом «Корона князів Острозьких» та Вільнюською Торгово-промисловою і ремісничою палатою. Цей контракт має на меті сприяти зміцненню й розвитку тісної ділової співпраці між сторонами, а також відкриває широкі можливості для інвестування та співпраці в культурній сфері.

На фото: підписання Меморандуму  – голова Благодійного фонду «Корона князів Острозьких»  Робертас Габулас та президент Вільнюської торгово-промислової і ремісничої палати Сігітас Леонавічюс.

Сподіваємось, що підписання  Меморандуму  надасть доброго імпульсу  в налагодженні нових ділових  знайомств та допоможе долучити до доброчинної справи з відновлення пам’ятника князю Костянтину Острозькому більше  зацікавлених партнерів. Президент ВТПРП Сігітас  Леонавічюс  продемонстрував щиру гостинність, надавши найкращі умови для двосторонньої співпраці, адже це може бути великим кроком  у розвитку української та литовської культури, а також популяризації історичного минулого обох країн.

На фото: голова Благодійного фонду «Корона князів Острозьких»  Робертас Габулас та президент Вільнюської торгово-промислової і ремісничої палати Сігітас Леонавічюс.

Олена Науменко, мистецтвознавець