Святкування Дня інавгурації новообраного Президента Литовської Республіки Гітанаса Науседи

12 липня у Вільнюсі відбулася інавгурація новообраного президента Литви. На церемоніальному засіданні Сейму згідно регламенту Гітанас Науседа склав присягу на вірність Литовській Республіці й Конституції держави. У зверненні до литовського народу новий гарант зазначив, що буде чесно виконувати свої обов’язки на посту Президента, захищаючи, передусім, незалежність, демократію та безпеку Литви, а також дбатиме про загальний добробут й процвітання литовців.

Офіційне посвячення до посади продовжилось парадом Збройних Сил Литви, а також символічною передачею влади від Далі Грибаускайте, що відбулась у Президентському палаці на площі С. Даукантаса. На багатолюдній площі Гітанас Науседа виступив із промовою перед містянами й численними гостями заходу, серед яких був й екс-президент Валдас Адамкус.

Цього дня парадна Президентська резиденція з її регулярним плануванням і монументальними колонами, прикрашена державними прапорами й гербом Литви, виглядала особливо яскраво й піднесено.

Офіційна церемонія завершилась святковим концертом, який підготували виконавці з різних куточків Литви. А увечері, у внутрішньому дворі Президентського палацу, було розпочато урочистий прийом з нагоди Дня інавгурації. До кола запрошених увійшли люди різних суспільних груп: представники уряду й Сейму, діячі культури й мистецтва, вчені, політики, журналісти,  священики, представники молодіжних й благодійних організацій, переважно відомі й заслужені люди, а також ті, хто допомагав під час  виборчої кампанії.

Почесним гостем заходу став голова фонду «Корона князів Острозьких» Робертас Габулас. Відомий меценат приїхав до Вільнюса, щоб особисто привітати новообраного Президента й подякувати за підтримку свого фонду.

Прихильник Науседи, людини відповідальної та далекозорої, тої, що має непідробний інтерес до історичної минувшини й розуміється на важливості її популяризації, задля об’єднання литовського суспільства й зміцнення добросусідських відносин, Робертас Габулас без вагань приєднався до команди майбутнього президента. Нагадаємо, на запрошення колишнього віце-мера Каунаса Повіласа Мачюліса, що відповідав за стратегію перегонів, меценат відвідав у квітні штаб Гітанаса Науседи, де мав можливість особисто зустрітись із кандидатом, головою його штабу Альге Будріте, поспілкуватись з членами молодої перспективної команди, а також взяти участь у створенні передвиборчого кліпу.

Фонд «Корона князів Острозьких» щиро вітає пана Науседу з впевненою перемогою на минулих виборах та офіційним вступом на посаду Президента Литовської Республіки. Ця блискуча перемога є найвищою оцінкою командної професійності, а також яскравим свідченням високої довіри й підтримки обраного народом кандидата. Виражаємо впевненість, що під керівництвом нового лідера державу чекають процвітання, стабільність і благополуччя. Сподіваємось, що у тісній взаємодії фонд отримає додаткових жвавих імпульсів й зможе у подальшому нарощувати свій творчий потенціал у вирішенні спільних задач, направлених на реалізацію високих прагнень наших дружніх  країн.

Бажаємо новому Президентові міцного здоров’я, невичерпної енергії й подальших успіхів на відповідальному державному посту!

Олена Науменко