Святкування Дня української державності

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28.07.2022 року Україна вперше відзначила День української державності – нове свято, що співпало з Днем хрещення Київської Русі-України. Президент Володимир Зеленський звернувся до громадян України з промовою, в якій підкреслив роль  нашої країни як вільної і незалежної держави з великою історією і надихнув українців до скорішої  перемоги над російською навалою.

Цього дня з офіційним візитом Україну відвідав Президент Литовської Республіки Гітанас Науседа.

Під час свого візиту литовський лідер виступив у Верховній Раді, нагородив президента Зеленського найвищою відзнакою Литви – орденом Вітовта Великого за заслуги в боротьбі за свободу і демократичні цінності та відвідав Ірпінь, що постраждав внаслідок вторгнення російських військ.

     

Литва, як відомо, невпинно підтримує Україну на шляху до її повноправного членства у ЄС і зараз, в умовах війни, підтримка дружньої держави є безпрецедентною – вона надає потужну військову та гуманітарну допомогу Україні. З нагоди Дня української державності Володимир Зеленський привітав литовських друзів, зазначивши, що у весь час Литва є нашим надійним та незмінним партнером. Під час урочистого заходу  Президент висловив глибоку повагу Почесному консулу Литовської Республіки в Луганській області, голові фонду «Корона князів Острозьких» меценату Робертасу Габуласу  за підтримку, яку він надає нашій державі на міжнародному рівні, плідну співпрацю з військовими, а також вагомий внесок у справі вшанування видатних історичних діячів. Культурні проекти, які ініціює та втілює Робертас Габулас, піднімають патріотичний дух українців та литовців і свідчать про духовне єднання двох народів, близьких у своєму прагненні до свободи.