Святкування у Любліні 6 –ї річниці LITPOLUKRBRIG

7 жовтня 2021 року багатонаціональна Литовсько-польсько-українська бригада (LITPOLUKRBRIG) святкувала шосту річницю свого створення. Багатонаціональний військовий підрозділ, що створений для участі у міжнародних операціях, символічно єднає три держави під високим найменуванням – у жовтні 2017 року бригада названа на честь великого гетьмана литовського  Костянтина Івановича Острозького.

З нагоди святкування на Литовській площі міста пройшли урочисті заходи та церемонія зміни командувача ЛитПолУкрБриг, на яких були присутні представники іноземних делегацій, місцева влада та поважні гості.

Під звучання гімнів трьох держав у присутності особового складу підрозділів було  піднято прапори України, Польщі та Литви. Офіцер Збройних Сил України полковник Дмитро Братішко,  який очолював цей міжнародний зведений підрозділ впродовж 2018-2021 років, передав Бойовий прапор Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького новопризначеному командиру – польському офіцеру Ярославу Мокржицькому.

В рамках урочистого заходу від імені командування інтернаціонального військового об’єднання відбулось  вручення ювілейних нагород офіцерам бригади, цивільним працівникам та почесним гостям. За дорученням міністра оборони та головнокомандувача ЗСУ Голова української делегації — командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ бригадний генерал Максим Миргородський вручив нагороди та цінні подарунки особовому складу багатонаціональної бригади.

На святкових урочистостях у Любліні був присутній давній друг LITPOLUKRBRIG – Почесний консул Литовської Республіки в Україні, голова фонду «Корона князів Острозьких» Робертас Габулас. Меценат отримав почесну нагороду від командування бригади за особисту активну співпрацю з військовими та значний внесок фонду, який він очолює, у розвиток добросусідських відносин між трьома країнами, об’єднаними славною героїчною історією.

Командувач бригадою полковник Дмитро Братишко високо відзначив професійну роботу Почесного консула, підкресливши, що плідна  співпраця між організаціями у військовій та культурній сферах  є запорукою міцної взаємодії  у розвитку миру і добра в усій Східній Європі.

Під час церемонії Робертас Габулас привітав ЛитПолУкрбриг з ювілеєм та від імені фонду «Корона князів Острозьких» вручив командуванню бригади пам’ятні нагороди.

 

Команда фонду «Корона князів Острозьких» вітає ЛІТПОЛУКРБРИГ з ювілеєм та бажає військовим міцного здоров’я, успіхів у службі, витримки, миру,  добра й злагоди. Сподіваємось, що й надалі, започатковане співробітництво між багатонаціональною військовою  бригадою та фондом «Корона князів Острозьких» буде плідним й отримає нових творчих імпульсів для зміцнення  дружніх українсько-польсько-литовських відносин.