Свято Миколая у Посольстві Литовської Республіки у Києві

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19 грудня у Києві було організоване свято Миколая для дітей військовослужбовців 30 – тої окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького, що дислокується у Новоград-Волинському. Ініціатором благодійної акції виступив голова фонду «Корона князів Острозьких» Робертас Габулас, який опікується військовою частиною, з гуманітарною місією регулярно відвідуючи бійців на передовій, а також активно допомагаючи їхнім родинам.

З великою радістю до акції долучились Посольство Литовської Республіки в Україні та Синодальне управління військового духовенства, з якими співпрацює фонд. Організатори заходу, що відбувся у приміщенні дипломатичної установи, з турботою й любов’ю попіклувалися про дітей українських захисників, які з перших же хвилин налаштувались на родинну святкову атмосферу.

Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки  в Україні Марюс Януконіс, голова Благодійного фонду «Корона князів Острозьких» Робертас Габулас та перший заступник голови Синодального управління військового духовенства прот. Тарас Мельник привітали дітей з довгоочікуваним та улюбленим святом.

Отець Тарас розповів дітлахам історію життя святителя Миколая, нагадавши про його добрі справи, а також побажав усім присутнім радості, миру, щастя й добробуту. Меценат Робертас Габулас  подбав про солодкі подаруночки від святого Миколая,  а також  профінансував іконки  Покрови Божої Матері – захисниці українських воїнів, які з благословенням вручив дітям військовий священик.

У цей день зал посольства заполонив веселий дитячий гомін: не приховуючи своїх емоцій, діти раділи подарункам, пригощалися смачною піцою, а також фотографувалися на пам’ять з організаторами акції.

Щоб свято Миколая надовго запам’яталось як справжнє диво, Робертас Габулас підготував дітям максимально насичену й різноманітну програму. Далі на дітей чекала чарівна циркова феєрія «Мандри задзеркалля або як врятувати Новий Рік». Дві години найвдячніші шанувальники щиро аплодувала майстрам циркового мистецтва, які щедро дарували їм свої кращі номери.

Отримавши задоволення від київського цирку, цього ж дня малеча брала участь у новорічній святковій програмі із засвіченням ялинки у парку імені Тараса Шевченка. Голова Шевченківської районної адміністрації, під час урочистого привітання зі святом Миколая та прийдешнім Різдвом, відзначив дітей 30 –тої ОМБр ім. князя Костянтина Острозького, чиї батьки боронять Україну в зоні ООС. А після цього діточки ще завітали на Михайлівську площу, яка перетворилась на справжній новорічно-різдвяний центр розваг, і поринули у чудову святкову виставу за участю самого святого Миколая.

На завершення святково-розважальної програми Робертас Габулас частував дітей смачною національною вечерею в ресторані «Княжий град». Втомлені, але щасливі й задоволені, вони поверталися додому з позитивними емоціями та вірою у дива.

Окремі слова вдячності голові фонду «Корона князів Острозьких» Робертасу Габуласу за організацію таких видовищних новорічних заходів, за прояв уваги й небайдужість до юних новоград-волинців! Перетворившись на помічника  святого Миколая, меценат залишив у дитячих душах почуття піднесення й радості від можливості доторкнутися до святого й чистого.

Олена Науменко