Урочистості з нагоди ротації 30 – ОМБр ім. Острозького

           4 грудня 2020 року, напередодні Дня Збройних Сил України, на Житомирщині відбулись  урочисті заходи: з ротації до рідного Новоград-Волинського повернулась 30 окрема механізована бригада імені Острозького. Бійці, що успішно виконували завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил на Луганщині, провели на передовій 9 найважчих місяців. На жаль, цієї ротації, бригада зазнала бойових втрат…

З нагоди повернення до пункту постійної дислокації  відбулось урочисте шикування особового складу 30 – ОМБр на плацу військової частини з виносом бойового прапору бригади.

Втомлених і щасливих  військовослужбовців тепло зустрічали представники командування Сухопутних військ ЗС України, керівники місцевого самоврядування, духовенство, родичі військових, які з нетерпінням чекали повернення своїх героїв, а також почесні гості. Урочистості розпочались Хвилиною Мовчання, якою присутні вшанували пам’ять побратимів, полеглих за Україну.

У своєму вітальному слові командир бригади полковник Іван Гараз подякував військовим за мужність, витримку та високий професіоналізм під час виконання бойових завдань, а також висловив  слова щирої вдячності волонтерам, що надавали бригаді безцінну благодійницьку допомогу. Цього ж дня з нагоди Дня Збройних Сил  України кращі військовослужбовці були нагороджені  державними та відомчими відзнаками, почесними грамотами та цінними подарунками.

Серед запрошених на захід почесних гостей був присутній давній друг  бригади – голова фонду «Корона князів Острозьких» меценат Робертас Габулас.  Робертас Габулас, опікуючись бригадою, регулярно відвідує бійців з гуманітарною місією, в тому числі й на бойових позиціях (придбає продукти й речі для нагальних потреб військових), а також підтримує родини захисників, надаючи благодійницьку допомогу в організації культурних заходів та відпочинку їхніх дітей.

Команда БФ «Корона князів Острозьких» вітає 30 окрему механізовану бригаду імені Острозького із загальним професійним святом – Днем Збройних Сил  України. Бажаємо військовим міцного фізичного здоров’я, успіхів у бойовій та тактичній підготовці, надійних тилів, сімейного тепла і Божого благословення! Зі святом!