Відкриття пам’ятника великому князю литовському і королю польському Олександру Ягеллончику (Александрасу Йогайлайтісу) у Каунасі.

15 липня, біля парку Миру, приуроченному до Дня битви під Чіоальгірісом, офіційно відкрито  пам’ятник великому князю литовському і королю польському Олександру Ягеллончику (Александрасу Йогайлайтісу).

На святкуванні зібралася група почесних гостей та велика команда підтримки з Каунаса. Новий Каунасський акцент нагадає, що Aleksandras Jogailaitis дуже сприяв вихованню державності, збереженню та зміцненню литовської мови.

Пам’ятник у парку Рамібес був встановлений за проектом архітектора Кенстутіса Мікшиса і подарований Каунасу Фондом Кізніса.

Почесні відзнаки Santaka 1 ступеня вручили на святі: українським авторам Олесі Сидоруку та Борису Крилову,  меценату Пранасу Кізнісу, що подарував  Каунасу новий пам’ятник, а також  Почесному  консулу Литви в Луганській області Робертасу Габуласу;  Знак пошани 2-го ступеня отримав  Ігорь Давидов – директор бронзоливарного виробництва «Сармат» (Київ) .

Дякуємо всім творцям, спеціалістам та працівникам, хто долучився до створення цієї скульптури.

Запрошуємо всіх бажаючих подивитися та дізнатися більше!