ВІЗИТ ЛИТОВСЬКОЇ ДЕЛЕГАЦІЇ ДО 30-Ї ОКРЕМОЇ МЕХАНІЗОВАНОЇ БРИГАДИ ІМ. КОСТЯНТИНА ОСТРОЗЬКОГО У НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОМУ

26 лютого 2021 року литовська делегація у складі Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Вальдемараса Сарапінаса, військового аташе з питань оборони при Посольстві полковника Дарюса Адомайтіса та голови Благодійного фонду «Корона князів Острозьких» мецената Робертаса Габуласа відвідала пункт постійної дислокації 30 окремої механізованої бригади ім. К. І. Острозького у місті Новоград-Волинському на Житомирщині. Програмою офіційного візиту  було передбачено знайомство із новопризначеним командиром бригади та обговорення подальшого співробітництва із військовими.

Візит до штабу 30 ОМБр розпочався із вшанування пам’яті воїнів, загиблих під час антитерористичної операції на сході України. На в’їзді у місто, біля мармурового меморіалу на якому викарбувані прізвища полеглих героїв, капелан бригади Сергій Дмитрієв провів панахиду, а представники делегації разом із військовими  поклали квіти до пам’ятного знаку і запалили свічки у спільній молитві.

               Офіційна частина візиту продовжилась у штабі, де відбувся короткий брифінг за участю представників делегації, командира бригади та його заступників. Полковник Олександр Іванович Зіневич, що місяць тому урочисто прийняв Бойовий Прапор від свого попередника полковника Івана Вікторовича Гараза, представив гостям своїх підлеглих та ознайомив з історією створення і бойовим шляхом об’єднання. Під час зустрічі гості дізнались про специфіку служби армійців, а також обговорили деякі питання цивільно-військового співробітництва. Після офіційної частини представники делегації відвідали полігон, де відбувається підготовка особового складу до успішного виконання бойових завдань в зоні ООС та ознайомились з матеріально-побутовими умовами проживання військовослужбовців.

Слід зазначити, що для  голови фонду «Корона князів Острозьких» Робертаса Габуласа візит до штабу 30 ОМБр вже не перший –  меценат давно співпрацює з підрозділом і, як  представник волонтерського руху, має нагороду від колишнього бойового командира Івана Гараза.

Свідоцтвом дружніх відносин між фондом і військовими 30 ОМБр,  яких об’єднує легендарне ім’я князя  Острозького, є бронзовий  меморіал, презентований меценатом та українськими скульпторами  Олесем Сидоруком і Борисом Криловим для штабу бригади.

               Напередодні візиту до Новоград-Волинського Робертас Габулас відзначив свій день народження. Маючу влучну нагоду, командир бригади від імені своїх підлеглих привітав голову фонду «Корона князів Острозьких» і побажав міцного здоров’я та невтомної енергії на всі добрі починання, які меценат має бажання реалізувати на благо України та Литви.

       

… Литовські гості  висловили вдячність командиру бригади полковнику Зіневичу за запрошення, наголосовши, що це перший, але не останній візит до 30-ї бригади – надалі  співпраця між організаціям  буде зміцнюватися, а меценат Робертас Габулас виразив готовність й надалі забезпечувати військових гуманітарною допомогою.