Вручення екзекватури та консульського патенту голові фонду «Корона князів Отрозьких» Робертасу Габуласу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 березня 2021 року  у Міністерстві закордонних справ України  відбулась урочиста церемонія вручення екзекватури та консульського патенту голові фонду «Корона князів Отрозьких» Робертасу Габуласу. Успішний бізнесмен і керівник, меценат, що своїми енергійними діями допомагає відродженню національних пам’яток, волонтер – відтепер він виконуватиме ще службові обов’язки Почесного консула Литовської Республіки у місті Сєвєродонецьк.

Екзекватуру та консульський патент Почесного консула Литви у Сєвєродонецьку, підписаний очільником МЗС Дмитром Кулебою,  пану  Габуласу вручив т.в.о. директор Департаменту державного протоколу пан Мирослав Кастран.

На офіційному заході також був присутній Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас, клопотанням якого підготовлено призначення пана Габуласа на високу посаду. Керівник дипломатичної установи привітав Почесного консула, зауваживши, що його багаторічна сумлінна праця і заслуги перед Україною і Литвою є основою для подальшої плідної  та ефективної взаємодії між двома країнами.

               Робертас Габулас, у свою чергу, подякував за високу довіру і запевнив, що  зробить усе можливе для успішного розвитку дружніх відносин між українським та литовським народами.

Усією командою фонду «Корона князів Острозьких» з особливою радістю вітаємо Робертаса Габуласа з почесним призначенням на відповідальну дипломатичну посаду. Це результат високого професіоналізму, активної життєвої позиції, творчого  підходу до реалізації  масштабних культурних і гуманітарних проектів, а також свідчення  щирої відданості інтересам Литви та України. Зичимо пану Габуласу міцного здоров’я, невичерпаного запасу фізичних й духовних сил для втілення у життя  нових задумів у багатьох сферах. Впевнені, на горизонті ще багато масштабних планів українсько-литовської співпраці.