Зустріч Голови фонду «Корона князів Острозьких» мецената Робертаса Габуласа з Головою СУВД УПЦ Київського Патріархату митрополитом Черкаським і Чигиринським Іоаном (Яременко)

Голова Благодійного фонду «Корона князів Острозьких» меценат Робертас Габулас, займаючись відтворенням культурно-історичної спадщини України та Литви, в непростий для нашої країни час є також активним представником волонтерського руху, що активно співпрацює з військовими, громадськими та релігійними організаціями.

Як відомо, опікуючись 30 – ю окремою механізованою бригадою імені Костянтина Острозького, він регулярно відвідує бійців з гуманітарною місією, в тому числі й на бойових позиціях, а також допомагає родинам українських захисників. За плідну співпрацю з військовими та вагомий внесок у справу популяризації й вшанування пам’яті великого полководця Костянтина Острозького вже вкотре меценат отримує почесні нагороди, що є свідченням високої взаємної довіри та  прагнення до злагодженої співпраці з фондом.

           14 листопада 2019 року відбулась зустріч Робертаса Габуласа з Головою Синодального управління військового духовенства УПЦ Київського Патріархату митрополитом Черкаським і Чигиринським Іоаном (Яременко). Релігійна організація, яку очолює митрополит Іоан, здійснюючи пастирську й духовно-просвітницьку діяльність серед військових формувань й координуючи роботу капеланів Православної церкви, надає дієву волонтерську допомогу Українській Армії. Священики, добровільно вирушаючи у зону АТО й  мобілізуючись до Збройних Сил, проводять молебні за мир і здоров’я захисників, вшановують пам’ять  загиблих, а також регулярно ведуть інформаційну роботу, підтримуючи бойовий дух бійців. Нагадаємо, у вересні цього року, під час святкового заходу у Новоград-Волинському з нагоди повернення військовослужбовців 30 – ї ОМ бригади імені Костянтина Острозького, отець Іоан, спільно з військовими капеланами підрозділу, освятив меморіальну  дошку на честь  видатного полководця Костянтина Острозького, що була презентована бригаді фондом «Корона князів Острозьких» та «Творчою майстернею Сидорука і Крилова».

На зустрічі голови фонду «Корона князів Острозьких» Робертаса Габуласа з Головою СУВД УПЦ Київського Патріархату митрополитом Іоаном було обговорено ряд питань щодо діяльності військових капеланів у силових структурах України, а також визначено перспективи двосторонньої співпраці задля організації кваліфікованої моральної й психологічної підтримки військовослужбовців 30 – ї ОМ бригади імені Костянтина Острозького. Висловивши слова вдячності за підтримку українських військових, отець Іоанн нагородив мецената Благословенною грамотою Синодального  управління військового духовенства.

Олена Науменко