Зустріч у Вільнюсі з Послом України Володимиром Ясенківським (турнір з гандболу серед ветеранів "Кубок Посла України-2019»)

Днями у литовському місті Варена відбувся IV міжнародний турнір з гандболу серед ветеранів на Кубок Посла України-2019,  в якому прийняли участь спортсмени з України, Литви та Латвії.  Українську делегацію цього року представляли чоловіча команда ветеранів гандболу «Торнадо» (м. Бровари) та збірна команда дівчат «Перша столиця», які посіли почесне перше місце у змаганнях.

Відкривав захід Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Володимир Ясенківський, під патронатом якого проходили змагання. У своїй промові він підкреслив, що турнір сприяє зародженню й зміцненню нових дружніх відносин між країнами-учасниками змагань. У заході взяли участь високоповажні гості з Литви та України, представники української діаспори та Збройних сил України.

Усі учасники турніру отримали пам’ятні кубки, медалі та подяки, а найкращих гравців турніру було нагороджено спеціальними призами від фонду «Корона князів Острозьких» – статуетками «Витязь Свободи», створеними українськими скульпторами Олесем Сидоруком та Борисом Криловим.

           7 листопада 2019 року у Вільнюсі Посол України у Литовській Республіці Володимир Яценківський провів дружню зустріч із співорганізаторами та партнерами турніру.

Посол висловив щиру подяку меру міста Варена Альгісу Кашеті, представнику мерії Варенського району Руті Авєркєнє, співробітникам українського Посольства, а також голові фонду «Корона князів Острозьких»  Робертасу Габуласу за допомогу в організації та проведенні турніру.

 

Меценат був нагороджений подякою за значний особистий внесок у розвиток українсько-литовських відносин у спортивній та гуманітарній сферах, а також підтримку ветеранського руху.

На зустрічі також було обговорено питання підготовки та проведення наступного П’ятого міжнародного турніру  з гандболу серед ветеранів, що традиційно пройде під патронатом Посла України в Литовській Республіці.

Олена Науменко