СВЯТКУВАННЯ 8 –Ї РІЧНИЦІ LITPOLUKRBRIG У ЛЮБЛІНІ

15 – 16 вересня у Любліні відбулися урочисті святкування з нагоди 8 – ї річниці з дня створення багатонаціональної LITPOLUKRBRIG. Нагадаємо, міжнародний підрозділ з 2017 року носить почесне ім’я Великого гетьмана литовського  Костянтина Івановича Острозького.

З нагоди святкування у місті пройшли урочисті заходи та церемонія зміни командувача ЛитПолУкрБриг, на яких були присутні дипломати, представники військової влади Польщі, Литви та України, а також місцева влада й поважні гості. Під звучання гімнів було  піднято прапори трьох держав.

Польський  генерал Ярослав Мокржицький, який очолював міжнародний підрозділ з 2021 року, передав Бойовий прапор Литовсько-польсько-української бригади новопризначеному командиру – полковнику  Петру Лисовському.

В рамках урочистого заходу відбулось  вручення ювілейних нагород офіцерам бригади та почесним гостям.  На ювілейній церемонії був присутній також Почесний консул Литовської Республіки в Україні, голова фонду «Корона князів Острозьких» Робертас Габулас. Командувач бригадою  генерал  Ярослав Мокжицький високо відзначив професійну й віддану роботу Почесного консула, що сприяє зміцненню дружніх українсько-польсько-литовських відносин у військовій та культурній сферах.

    

    

В свою чергу, Робертас Габулас подякував генералу за співпрацю і привітав новопризначеного командира, вручивши їм пам’ятні нагороди – почесні відзнаки фонду «Корона князів Острозьких».

В умовах війни зараз особливо відчувається дружня підтримка Польщі та Литви. Побажаємо командуванню та особовому складу ЛІТПОЛУКРБРИГ міцного здоров’я, подальших успіхів у службі, витримки, миру добра та злагоди. Разом з нашими польськими та литовськими друзями зможемо рішуче протистояти російському агресору. Разом до перемоги!